Bekerstunt Go Ahead Eagles goed voor fles wijn

By | 21 december 2016

Vandaag 7 jaar geleden

 In het gedenkwaardige seizoen 2009-2010 maakt Go Ahead Eagles op een vrieskoude decemberavond plotseling naam als cupfighter. Vooraf dichten weinigen de Jupiler Leagueclub uit Deventer kansen toe om zich bij Eredvisionist Heracles voor de kwartfinale in de strijd om de KNVB beker te plaatsen. Het gebeurt toch. Een behoorlijke stunt van de underdog, want zo mag ik Go Ahead Eagles toch wel noemen. Onverdiend is de 2-0 overwinning in het Polman stadion niet. Want er is maar een ploeg die aanspraak mag maken op de overwinning: Go Ahead Eagles!

Nou zijn ze bij Heracles sowieso al een beetje van slag. Al kan ik gezien de tijdsaanduiding op het kaartje misschien beter zeggen: niet helemaal bij de tijd. Daarop staat 22 december als speeldatum aangegeven, terwijl ik toch echt op maandag de 21e met Jan Hartgers en aanhang naar Almelo ben geweest. 

Ik volg de wedstrijd vanaf de perstribune. Eagles live. Rechtstreeks verslag doen voor die Eagles-fans die niet persoonlijk aanwezig zijn in Almelo. Zo mag ik het thuisfront online op de hoogte stellen dat Halil Colak en Joey Suk de doelpunten scoren die de roodgelen bij de laatste acht in het bekertoernooi brengen.

Ik wil niet al te betweterig overkomen, maar ik voelde al voor aanvang dat Go Ahead Eagles in de Overijsselse derby op Almelo’s kunstgras de overhand zou houden. Ik zal het nog sterker vertellen: ik voorspel zelfs de uitslag goed! Met Eddie Klunder ben ik de enige van de aanwezige mediavertegenwoordigers die al voor de aftrap aangeeft dat de bezoekers met 2-0 zullen winnen. Het levert me – na loting – een fles wijn op. Je hebt soms van die dagen. Dit is er zo een…

 22 december 2009 Heracles Almelo – Go Ahead Eagles

 I was there…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *