FSG Academy garantie voor de ontwikkeling van jeugdig talent

By | 26 december 2016
FSG Academy talent

De  FSG Academy bereidt jeugdig talent voor op een succesvolle toekomst. Sinds september kunnen leerlingen uit alle windstreken op het voormalige Wegener-terrein aan de Laan van Westenenk het verwezenlijken van hun topsportambities koppelen aan op maat gesneden onderwijs. Het op elkaar afstemmen van sportieve- en educatieve programma’s levert alleen maar winnaars op. “Onze academy is er voor iedereen. Tussen de twaalf- en zestienjarigen zit nog zóveel onontdekt talent. Wij maken ze klaar voor de volgende stap in hun carrière. Wij zijn een tussenstation, geen eindstation”, licht Marketing Director Matthijs Deken kort toe.

The Royal Eagles, zoals de studenten van de FSG Academy door het leven gaan, vinden in Apeldoorn een warm nest om hun dromen te realiseren. “Een volleyballer zit hier met een basketballer en een tennisser aan één tafel te eten. In de toekomst kunnen we hier 500 studenten huisvesten. We hebben al een volledig basketbalprogramma draaien. Daarnaast zitten hier hockeyers, zwemmers, baanwielrenners, voetballers, volleyballers en een triatleet. We kunnen al veel sporten hosten. Als er iemand komt en we kunnen een kwalitatief programma bieden, past het”, beklemtoont Deken.

“Iedereen krijgt een op maat gemaakt programma. Op de persoon gericht. We kijken daarbij naar wat hij of zij nodig heeft om te excelleren.  life skills, mentale begeleiding en zelfredzaamheid verliezen we zeker niet uit het oog. We monitoren continu. In principe kunnen leerlingen al vanaf de middelbare school bij ons terecht, vanaf hun twaalfde zeg maar. Hoe lang ze bij ons blijven, verschilt. Ze moeten klaar zijn voor de volgende stap. En wat die stap zal zijn, is al duidelijk op het moment dat ze hier binnenkomen. Die route gaan wij met ze uitstippelen”, legt de trajectbegeleider uit.

Door nauw samen te werken met sportverenigingen, onderwijsinstellingen en andere instanties probeert de FSG Academy optimale faciliteiten en randvoorwaarden te creëren. “Het college- en campus-idee stamt uit Amerika. Met het aanbieden van zóveel sportprogramma’s zijn we uniek. Niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa. We zijn er voor iedereen, niet voor een bepaalde vereniging. Met wat wij doen, bieden wij een aanvullend programma voor wat verenigingen doen”, verklaart Deken dat de FSG Academy de deur open zet voor elke Apeldoornse sportvereniging om expertise of trainingsruimte te delen.

De komst van de FSG Academy breidde het Apeldoornse sportlandschap al uit met Eredivisiebasketbal voor vrouwen. De Keus/Royal Eagles raken steeds beter ingeburgerd in de Mheenhal. In de toekomst moeten zij zelfs grenzen gaan overschrijden. “Er staat een heel jonge, talentvolle ploeg, aangevuld met enkele ervaren speelsters uit de Verenigde Staten en Canada. We staan nu in de middenmoot. Maar we zijn wel een organisatie met ambities. We willen op termijn ook aan internationale competities meedoen. Europa Cup, ja. Dat kan zowel op jeugd- als op senioren-niveau zijn, hierdoor kunnen onze talenten nog meer ervaring opdoen en ontwikkelen. Op die manier spreekt het ook in Apeldoorn meer aan.

Wat de FSG Academy in korte tijd al heeft bewerkstelligd, stemt de Marketing Director tot trots. De eerste stap is gezet, de toekomst ziet er rooskleurig uit. “Dit kan alleen maar groter worden.”

Bron: Sportmagazine Deportivo Apeldoorn

Foto: FSG Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *