Gerard Veeneman deelt lief en leed met csv Apeldoorn

By | 26 december 2016
Gerard Veeneman csv Apeldoorn

Gerard Veeneman vormt samen met zijn neef Jan van het gelijknamige bouwbedrijf al voor het zestiende jaar een onlosmakelijke twee-eenheid met csv Apeldoorn. Lief en leed delen ze met elkaar. Maar hoewel het roodgele bloed hem door de aderen vloeit, blijft de 54-jarige garagehouder ook als steun en toeverlaat van Columbia’s zaalvoetbaldriedaagse nadrukkelijk in balbezit. Daarnaast geldt de voetballiefhebber pur sang als een fervent Ajax-supporter. “We hebben het Peter Bosz inmiddels vergeven dat hij ooit voor Feyenoord gespeeld heeft…”

Gerard Veeneman aan het woord:

Over csv1: “Ik heb al zeker vijf jaar lang alle uit- en thuiswedstrijden van het eerste elftal gezien. Thuis sta ik altijd op het balkon. Gezellig. Biertje erbij. Naar uitwedstrijden gaan we met een vast groepje van tien of twaalf sponsors. Bij elke club worden we altijd netjes ontvangen. Vooral dat jaartje Topklasse was natuurlijk genieten. Maar ook nu hoor. We komen op prachtige accommodaties. DOVO, Excelsior ’31, dat soort clubs. Elk seizoen sluiten we af met een weekendje weg. Zo hebben we in het Topklassejaar Hoek-uit gecombineerd met een weekendje Gent. Hartstikke leuk.”

Over seizoen Topklasse: “Als je terugkijkt op dat ene jaar in de Topklasse, word je nog steeds herinnerd aan die wedstrijd tegen Montfoort.  Dat teamuitje naar Valencia stond op het programma. Anders was die beslissingswedstrijd waarschijnlijk in Spakenburg gespeeld. Maar ja, ook dan was het een uitwedstrijd geweest. Volgens mij lag ‘m de hoofdreden waarom we gedegradeerd zijn in het feit dat we het hele seizoen zonder Peter de Waal moesten spelen, onze beste speler.”

Over ambities: “De derde divisie is op dit moment absoluut niet reëel voor csv Apeldoorn. Wanneer wij in de top van de Hoofdklasse meedraaien met mooi voetbal zoals nu, dan moeten we daarmee tevreden zijn. Dat wil niet zeggen dat je geen ambities mag hebben. Er moet altijd een stip aan de horizon zijn. Maar dat heeft natuurlijk voor een aanzienlijk deel te maken met geld. De club heeft meer dan 200 sponsors. De mensen van de sponsorcommissie verrichten prima werk, maar misschien moet er toch nog een tandje worden bijgezet.”

Over hoofdsponsorschap: “Samen met mijn neef Jan ben ik voor het zestiende jaar hoofdsponsor. We hebben pas weer voor drie jaar bijgetekend. Aan stoppen denk ik helemaal niet. De hoofdreden om het te doen is omdat ik het leuk vind. Al hebben we er dankzij csv in Apeldoorn wel een paarhonderd klanten bijgekregen. Onze naamsbekendheid is absoluut toegenomen. Maar we zijn niet alleen hoofdsponsor van het eerste elftal, maar van de hele vereniging. De jeugd kan tegenwoordig wel wat extra steun gebruiken. Sporten is goed voor de ontwikkeling. Leren samenspelen. Leren verliezen ook, al doen we dat bij csv niet zo vaak… Mijn kleinzoon voetbalt sinds kort bij de allerjongsten. F-League noemen ze dat. Nee, niet met de naam Veeneman op het shirt, maar in shirts van allerlei landen. Prachtig, dat is het mooiste wat er is.”

Over csv-jeugd: “Met alleen maar zelfopgeleide spelers lukt het niet om topamateurvoetbal te spelen. Toch komen er steeds meer spelers vanuit de eigen jeugd door. De hoogste juniorenteams spelen op divisie-niveau. Daar beginnen we nu de vruchten van te plukken. Peter Boeve stelt jongens als Jesse Pardon en Charlie van der Hulst ook gewoon op, hè. Peter geeft die jongens alle vertrouwen.”

Over Peter Boeve: “Peter Boeve is echt een klasbak. Bij ons wordt getraind op Eredivisie-niveau! De groep is superfit. De spelers lopen weg met hem. Voetballend kunnen we in de Hoofdklasse B met de bovenste vijf of zes mee. We kunnen van iedereen winnen. Ik denk alleen dat de selectie wat aan de smalle kant is. Maar wie weet, misschien valt het best mee. Ik heb er alle vertrouwen in dat Boeve met deze groep het seizoen goed afsluit. Doodzonde dat hij weggaat. Ik had ‘m graag nog een paar jaar langer bij csv gehouden. Als hij tien keer wisselt, wordt het er in negen gevallen beter van. Maar csv blijft natuurlijk wel een amateurclub. Af en toe gaat Peter iets te snel. Wij zijn niet Ajax. Aan de andere kant mag hij ook veeleisend zijn. Je moet niet te gauw tevreden zijn. Hij haalt het maximale uit de groep. Hij perst ze uit als een sinaasappel, zoals hij zelf roept. En vergeet Ugur Yildirim niet, hè. Die twee vormen een prima duo. Ugur ontwikkelt zich uitstekend, echt een trainer voor de toekomst.”

Over Zaalvoetbaldriedaagse: “De Zaalvoetbaldriedaagse van Columbia doen we nu ook al weer voor het zesde jaar. Jan en ik komen allebei uit Zuid. Als kleine jongens kwamen we al in de sporthal. Ik vind Columbia ook een heel mooie club. Ze hebben hun zaakjes goed voor elkaar. Omdat csv altijd meedoet, kwam ik al elk jaar bij de Zaalvoetbaldriedaagse. Ik wist dat Pijnenborg ermee stopte. Dan raak je aan de praat, en van het een komt zo het ander. Zo gaat dat”

Over Ajax: “Ik was er bij in Doetinchem. Over hoe Ajax daar het kampioenschap verspeelde ben ik nu nog steeds goed ziek. Ongelooflijk. Een keer of tien per jaar zie ik ze wel spelen. Ajax- Feyenoord en Ajax – PSV, daar probeer ik altijd bij te zijn. Champions League-wedstrijden zijn helemaal fantastisch om mee te maken. Tegen AC Milan of Real Madrid. De krenten uit de pap. Volgend seizoen weer… Feyenoord doet het dit seizoen prima, maar ik heb het idee dat ze een beetje op de toppen van hun kunnen zitten. Ik vond dat Peter Bosz aanvankelijk té snel allerlei zaken wilde veranderen. Ik heb het gevoel dat het nog veel beter kan. Ik zie een stijgende lijn.”

Bron: Sportmagazine Deportivo Apeldoorn

Foto: Rico Brouwer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *