Eibar: Kleinduimpje in de grote voetbalwereld

By | 10 januari 2017

Vandaag 2 jaar geleden

De promotie van het nietige SD Eibar naar de Primera División kan gerust worden bestempeld als een klein wonder. De grootmachten Barça en Real Madrid op bezoek in een ingeslapen Baskisch stadje met nauwelijks 30.000 inwoners gaat alle voorstellingsvermogens te boven. Toch gebeurt het in het seizoen 2014-2015. Wereldsterren als Messi en CR7 maken hun opwachting in het estadio Municipal de Ipurua, een complex met plek voor nauwelijks 6.000 toeschouwers. Wereldnieuws: Kleinduimpje zet de grote voetbalwereld op stelten!

Iedereen kan wel begrijpen dat vanaf dat moment een bezoek aan Eibar bovenaan mijn persoonlijke wensenlijst staat. In het tweede speelweekend van 2015 doet die gelegenheid zich voor. Gezien de geringe capaciteit van het lokale stadionnetje informeer ik enkele dagen voor vertrek naar Spanje voor de zekerheid wel per mail of het ook mogelijk is om een toegangskaartje te reserveren voor de wedstrijd tegen Getafe. Nergens voor nodig, krijg ik als antwoord. Ik hoef me geen zorgen te maken dat de partido uitverkocht raakt. Op de wedstrijddag kan ik me vanaf een uur voor de aftrap aan de kassa van de gewenste entrada verzekeren.

10 januari 2015 Eibar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *