Zonnig Sevilla verrast met sinaasappels en sneeuw

By | 9 januari 2017

Vandaag 7 jaar geleden

Ik heb wel wat met Spanje. Het oostelijk deel van het Iberisch schiereiland bevalt me uitstekend. Ik kom er graag. Niet alleen omdat er alleraardigst gevoetbald wordt, maar gewoon vanwege het land, de mensen, het klimaat, de geschiedenis, de tegenstrijdigheden. Het is moeilijk te omschrijven, maar het heeft wel wat. Spanje fascineert. Het gewone maakt het er zo bijzonder.

Van de door mij bezochte steden – en dat zijn er inmiddels nogal wat – behoort Sevilla met zekerheid tot de mooiste. In het gezelschap van de bekende trainer van een gerenommeerde Vaassense voetbalclub ga ik begin januari 2010 voor anker aan de oevers van de Rio Guadalquivir. Weekendje voetballen kijken in het fraaie Andalusië. Zaterdagavond zitten we in het estadio Sanchez Pizjuan op de tribune bij FC Sevilla tegen Racing Santander. Een dag later zien we het gepromoveerde Jerez in de stromende regen eigen huis kansloos onderuit gaan tegen Valencia.

We treffen het wel, komen op het juiste moment. We vallen van het ene uiterste in het andere. Terwijl in de bomen rondom La Giralda de sinaasappels hangen te pronken in de winterzon, valt in hetzelfde weekend in de provincie Sevilla voor het eerst sinds jaar 50 jaar een pak sneeuw!

9 januari 2010 Sevilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *