Gieren en lijkenpikkers strijken neer op Berg en Bos

By | 8 januari 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Een bizarre dag. Dinsdag 8 januari 2013. Vier jaar geleden alweer. De persconferentie waarop het faillissement van de proftak van AGOVV wordt verkondigd. De Blauwe Drukte doet z’n naam voor de verandering eer aan. Zelden is het er drukker geweest. De businessruimte stroomt vol. Vanuit alle windstreken strijken gieren en lijkenpikkers neer op Berg en Bos. De vaderlandse pers rukt massaal uit. Zelden of nooit zie je ze, maar bij dit soort gelegenheden staan ze vooraan. Cameraploegen en fotografen verdringen zich voor het spreekgestoelte waarachter Ad van der Molen, Henk Timmer en Rudwin Pieete hebben plaatsgenomen.

De clubleiding heeft geprobeerd het zinkende schip drijvende te houden. Het valt echter niet meer van de ondergang te redden. Er bestaat hoegenaamd geen draagvlak voor betaald voetbal in Apeldoorn. Hou alsjeblieft op. Wát een geleuter! Het staat buiten kijf dat er sinds AGOVV’s terugkeer op het professionele podium op bestuurlijk en organisatorisch vlak vaak veel te amateuristisch is gehandeld. Toch blijft het vreemd dat geen enkele van de aanwezige journalisten ooit eens dieper ingaat op de bedenkelijke rol die zowel de KNVB als het bestuur van de zelf benoemde Sportstad Apeldoorn speelt bij het feit dat de BVO AGOVV de status van doodgeboren kindje nooit ontgroeit.

Maar goed, als schrale troost huisvest het grootste dorp van de Veluwe nog wel altijd een fraaie wielerbaan…

8 januari 2013 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *