Erehaag van ME’ers voor arbiter in Barakaldo

By | 11 januari 2017

Vandaag 2 jaar geleden

In Nederland hebben we vaak al dan niet terecht veel kritiek op scheidsrechters bij voetbalwedstrijden. Wie weleens in het buitenland ergens op de tribune zit komt gauw tot de conclusie dat het bij ons alleszins meevalt met de kwaliteit van de arbitrage.

Vooral in Spanje krijg ik veelvuldig de indruk dat het er niet altijd even zuiver aan toegaat. De scheidsrechter bij Barakaldo CF tegen Trival Valderas in groep II van de Segunda B maakt er helemaal een potje van. Terwijl de abitro in kwestie juist het tegenovergestelde is van een thuisfluiter! Door twee spelers van de de bezoekers uit Alcorcón om nogal dubieuze redenen uit het veld te sturen oefent de Jan Doedel beslissende invloed uit op de uitslag. Vreemd genoeg kiest het faire Baskische publiek in de Campo de futbol de Lasesarre daarop partij voor de tegenstander. Of misschien beter gezegd tégen de scheidsrechter…

Na zijn laatste fluitsignaal mag de hooghartige señor met de fluit daarom onder een erehaag van leden van de beruchte Baskische oproerpolitie het veld verlaten.

11 januari 2015 Barakaldo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *