Extra ventilatie voor bezoekers van Veltins Arena

By | 17 januari 2017
veltins_arena_ventilatie

Vandaag 7 jaar geleden

Fijn, zo’n stadion met een schuifdak. Bij regen of sneeuw kan het dicht en zit je als toeschouwer lekker droog. Sinds de opening van hun Arena in augustus 2001 kennen supporters van Schalke 04 dat gemak. Comfort waar ze bij de buren in der verbotenen Stadt slechts van kunnen dromen.

Maar alles kan kapot. Zelfs het dak van de meest geavanceerde sporttempel van het Ruhrgebied. Op de ochtend van woensdag 13 januari 2010 komt het mankement aan het licht. In de voorgaande nacht is aan de kant van de hoofdtribune een scheur ontstaan van zo’n 150 vierkante meter in het ‘zeil’ van één van de dakdelen. De druk van de bevroren sneeuwlaag op het dak is iets teveel van het goede geweest, vermoeden deskundigen.

De schade is aanzienlijk. De hinder voor de toeschouwers valt te overzien. Het euvel brengt het doorgaan van de Bundesligawedstrijd Schalke 04 tegen 1. FC Nürnberg niet in gevaar. De vaste bezoekers in de vakken 17 en 18 krijgen voor de gelegenheid alleen wat extra ventilatie.

17 januari 2010 Gelsenkirchen

Een gedachte over “Extra ventilatie voor bezoekers van Veltins Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *