Eindelijk weer Go Ahead Eagles – Ajax om het echie

By | 26 januari 2017

Vandaag 3 jaar geleden

Als twaalfjarig broekie ben ik op 25 februari 1978 al van de partij als Go Ahead Eagles z’n tot dusverre laatste competitiezege op Ajax boekt. Jo Körver scoort de enige treffer. Een met 18.000 toeschouwers gevulde Adelaarshorst ontploft. Man, dat waren nog eens tijden.

Het blijft daarom wel een vreemde gewaarwording dat veel jongere supporters tot drie jaar terug Go Ahead Eagles nooit eerder in de Eredivisie tegen de Amsterdammers hebben zien spelen. Goed, in 2007 is dat gestaakte oefenpotje geweest waarbij die arme Wesley Sneijder van het veld afstapt. En over die halve bekerfinale uit 2009 (0-6) kan ik het beter maar niet meer hebben.

Op 26 januari 2014 is het zover en gaat het in de Adelaarshorst voor het eerst na zeventien seizoenen eindelijk weer eens om het echie. Harstikke mooi. Een ouderwets volle bak. Lekker voetbalsfeertje. Helaas zit een stuntje er niet in.

26 januari 2014 Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *