Twee weken verkouden na bekerstunt in Breda

By | 27 januari 2017

Vandaag 7 jaar geleden

De ergste ellende komt pas achteraf. En dan doel ik niet op de reacties van die NAC-supporters die het verlies van hun helden niet al te best verteren. Altijd keigezellig, zo’n avondje NAC. Fantastisch publiek. Het duurt wel effekes voordat ik in aansluiting op de bekerstunt van Go Ahead Eagles het stadion kan verlaten. Het kost de Bredase veldwachterij nogal wat moeite om de eigen aanhang in toom te houden. Gelukkig belandt geen enkele van alle losgerukte bakstenen en stoeptegels die de heren als munitie gebruiken op mijn auto. Die staat wel angstvallig dicht bij het slagveld geparkeerd.

Nee, de schade is niet materieel van aard, maar lichamelijk! Bij nader inzien is het niet bijster verstandig geweest na afloop zo lang op dat koude veld te staan. Met de feestende spelers meelopen naar het uitvak. Wát een gekkenhuis! Iedereen die de Brabantse vrieskou die gedenkwaardige avond trotseert, zal het nooit meer vergeten. Donny de Groot die Go Ahead Eagles naar de halve finale van de KNVB beker schiet. Doldwaze taferelen. Kijk de beelden van Eddie Klunder hieronder nog maar eens terug. Kippenvelmomenten. Het blijft ook zeven jaar later geweldig om terug te zien. Onvergetelijk.

Die vervelende verkoudheid die het tot gevolg heeft, vergeet ik ook nooit meer. Tot twee weken na dat gedenkwaardige avondje NAC blijf ik tot tranen toe geroerd…

27 januari 2010 Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *