Dynamo naar de laatste acht in Challenge Cup

By | 2 februari 2017

Draisma Dynamo blijft aan de weg timmeren in Europa. De Apeldoornse volleyballers gingen woensdagavond in Londen in de returnwedstrijd tegen IBB Polonia weliswaar met 3-2 onderuit, de twee gewonnen sets volstonden voor het bereiken van de kwartfinale in de Challenge Cup.

Draisma Dynamo deed zodoende wat het moest doen in de heksenketel in Crystal Palace. De mannen van coach Bas Hellinga hielden het hoofd koel op de momenten dat het moest. In een heerlijke ambiance deelden de Apeldoorners meteen al in de eerste set een tik uit: 22-25. Het tweede bedrijf waren de bezoekers uit Nederland tot achtervolgen gedoemd. Toen bij 23-23 de score eindelijk was gelijkgetrokken, serveerde Maneschijn in het net en trok Polonia met 25-23 aan het langste eind.

Met de 18-25 setwinst in de derde set was de buit binnen voor Draisma Dynamo. Dat de Poolse Londenaren de vierde en vijde set winnend afsloten, diende slechts voor de statistieken. De Apeldoorners bekeren verder.

In de kwartfinale moet Draisma Dynamo het opnemen tegen het Turkse topteam Ziraat Bankasi Ankara.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *