Sheffield bedolven een onder dik pak sneeuw

By | 21 februari 2017

Vandaag zeven jaar geleden

Met regen moet je altijd rekening houden gedurende een verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Sneeuw calculeer je daarentegen niet standaard in. Toch zorgt juist winterse neerslag voor heel wat ongemakken wanneer ik eind februari 2010 een paar daagjes voetballen ga kijken in Engeland.

Het begint zaterdagmiddag met de afgelasting van de wedstrijd tussen Peterborough United en Sheffield United die ik wil bezoeken. Hierdoor moet ik m’n reisschema omgooien en halsoverkop uitwijken naar Derby. Ook in Sheffield, mijn tijdelijke uitvalsbasis, gaat het in de nacht van zaterdag of zondag helemaal mis.

Op zaterdagavond bij aankomst in South Yorkshire lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Geheel on-Engels regent het zelfs niet eens. Wanneer ik echter op zondagochtend vanaf de vijfde verdieping van het Park Inn hotel uit het raam kijk, heeft Sheffield ineens een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan. Alles is wit! Sneeuwval heeft de stad bedolven onder een dik wit tapijt. En het is alles behalve gedaan met de ellende. Om een uur of acht dwarrelen de vlokken nog in volle hevigheid omlaag.

Mijn vrees voor het niet doorgaan van Wigan Athletic tegen Tottenham Hotspur blijkt gelukkig ongegrond. De tweede pot voetbal op mijn trip sneeuwt niet onder. Zelfs tijdens de treinreis naar Wigan ondervind ik geen hinder van annuleringen of vertragingen. Een zeldzaamheid in Engeland.

Een 90-tal kilometers ten westen van Sheffield ligt zelfs helemaal geen sneeuw. Het is er grijs en grauw als altijd. Én nat. Maar door een beetje regen laat ik me de pret niet bederven.

21 februari 2010 Sheffield

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *