Supporters gaan elkaar te lijf in het Estadi Olimpic

By | 23 februari 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Het is niets nieuws dat het er rond Europacupwedstrijden bij tijd en wijle verhit aan toe gaat. Supporters gaan zich op zo’n buitenlands ‘schoolreisje’ meer dan eens te buiten aan zaken die niet helemaal door de beugel kunnen. Aan de andere kant laat veelvuldig ook de gastvrijheid ter plaatse behoorlijk te wensen over.

Zo wekt het nauwelijks verbazing dat het bij het UEFA Cup-duel tussen Espanyol en Schalke 04 enigszins uit de hand loopt op de tribunes van het Estadi Olimpic in Barcelona. Vanaf mijn plekje in het uitvak heb ik prima zicht op hoe en waarom het misgaat.

Een mannetje of tweeduizend zit er die avond wel van Schalke 04 op Montjuïc. In het vak naast het onze dient een groot zeil met reclameteksten als buffer naar de tribunegedeelten met Spaanse supporters. Veel helpen doet de afscheiding nauwelijks. Vanaf het moment dat de poorten opengaan beginnen Espanyol-aanhangers met uitdagen. Ze halen hun repertoire uit de kast. Aanhoudende scheldpartijen. Obscene gebaren. De Hitlergroet ontbreekt evenmin. Bij voortduring gaat de rechter arm gestrekt de lucht in om de Duitse gasten te tergen. Wanneer een aantal S04-hooligans de provocaties niet langer pikt en over het zeil ‘afdaalt’ naar beneden, vallen er rake klappen. Stewards en politie zijn in geen velden of wegen te bekennen. De ordetroepen arriveren pas nadat de Spaanse schreeuwerdjes al lang en breed het hazenpad hebben gekozen.

Uiteraard spreken de Catalaanse kranten een dag later schande van hoe de Duitse fans zich misdragen hebben.

23 februari 2006 Barcelona

Een gedachte over “Supporters gaan elkaar te lijf in het Estadi Olimpic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *