De vrouwelijke variant van de derby van Sevilla

By | 2 maart 2017

Vandaag 4 jaar geleden

De derby van Sevilla staat in Spanje te boek als één van de meest vurige burenruzies op een voetbalveld. Misschien zelfs wel de aller vurigste in zijn soort. Wanneer teams van Real Betis Balompié en de Sevilla Fútbol Club elkaar te lijf gaan komt het Andalusische temperament in volle hevigheid aan de oppervlakte.

In 2013 woon ik op een bijveld van de Ciudad Deportiva Luis del Sol, het trainingscomplex van Betis, een wel heel bijzondere editie bij van la lucha Sevilliana. Los Verdiblancos contra los Rojiblancos. Groenwit tegen Roodwit. Maar dan de vrouwelijke variant.

Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo’n liefhebber ben van vrouwenvoetbal. De señoritas in kwestie stellen me niet teleur. Ik beleef een vermakelijke zaterdagmiddag in de schaduw van het Estadio Benito Villamarín. Het valt me zeker niet tegen. Het gaat, om het in goed Spaans te zeggen, richtig zur Sache. De jongedames weten wel van wanten. Ze gaan flink tekeer. Ze trekken het been niet terug. Ze raken ‘m waar ze ‘m raken kunnen. Met tackles op kniehoogte waar menig mannelijke collega het schaamrood van op de kaken zou krijgen… Precies zoals je het bij een derby van Sevilla mag verwachten.

2 maart 2013 Sevilla

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *