Moeilijk wegkomen na thuiswedstrijd Arsenal

By | 3 maart 2017

Vandaag 10 jaar geleden

Ruim acht maanden na de opening krijg ik eindelijk de kans om Arsenal in het Emirates Stadium te zien spelen. Ik ben niet zo’n fan van reisbureaus die gespecialiseerd zijn in voetbalreizen. Maar omdat het onmogelijk is losse kaarten voor thuiswedstrijden van The Gunners te bemachtigen, boek ik samen met Roy Hartgers een trip bij Voetbaltravel.nl. Reading is de tegenstander van de pot die we gaan bezoeken.

Het Emirates ligt achter Highbury, vanaf 1913 93 jaar lang Arsenals ground. Bekend terrein. Qua comfort valt op de nieuwe Arsenal-arena weinig aan te merken. Meer dan 60.000 toeschouwers passen er in. Een aanzienlijke toename van het hoeveelheid mensen dat Highbury huisvestte. Aan alles is gedacht, alleen het afvoeren van die tienduizenden verloopt weinig soepel. Na afloop van de wedstrijd ontstaan de problemen. Wie op tijd thuis moet zijn, kan beter ruim voor tijd de aftocht blazen.

Om bij het stadion te komen, kost weinig moeite. Om weg te komen, behoort tot een iets hogere moeilijkheidsgraad. De omliggende metrostations kunnen de enorme mensenmassa’s met geen mogelijkheid aan. Holloway Road, het dichtstbijzijnde Underground station blijft op wedstrijddagen gesloten. Bij de stations Arsenal en Finsbury Park loopt alles en iedereen compleet vast.

Gelukkig maar dat de Engelsen het queuen hebben uitgevonden. Overal bedenken ze een wel een queuing system voor. Al moeten ze de hele dag in de rij staan, het maakt ze geen ene moer uit. Ze zetten gewoon wat dranghekjes neer en leiden de wachtenden in groepjes het desbetreffende metrostation in. Telkens wanneer er weer een trein is vertrokken, mogen enkele tientallen mensen van de cops de stations betreden.

Het vergt het nodige geduld van deze en gene, maar enkele uren na het laatste fluitsignaal kunnen zo ook de laatste stadionbezoekers eindelijk naar huis.

3 maart 2007 London

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *