Ernst August en Per Mertesacker op een voetstuk

By | 4 maart 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Duitsland bereidt zich in 2006 voor op het WK voetbal. Over Sommermärchen en steekpenningen praat in de aanloop naar het eindtoernooi nog niemand. De stadions zijn ruimschoots op tijd klaar, de speelsteden zijn in afwachting van tienduizenden buitenlandse voetballiefhebbers, het feest kan beginnen.

Het WK-stadion van Gelsenkirchen is in die dagen zo’n beetje mijn tweede huis. Sinds de opening van Schalke’s Arena ontbreek ik bijna geen enkele competitie-, beker- en Europa Cup-wedstrijd die Schalke 04 er afwerkt. Bij een uitwedstrijd elf jaar geleden van mijn favoriete Mannschaft, ervaar ik dat de WM-Arena in Hannover er eveneens piekfijn bijligt. Het voormalige Niedersachsen Stadion, ofwel AWD-Arena, is keurig opgeknapt. Pico bello. Zoiets kun je aan Duitsers wel overlaten.

Leuk dorp trouwens, dat Hannover. Voor het Hauptbahnhof staat die ouwe Ernst August bijna 170 jaar na zijn overlijden nog fier op zijn voetstuk. Het geeft de Landeshauptstadt koninklijke allure. Hannover 96, de plaatselijke voetbaltrots, rekent in het seizoen 2005-2006 Per Mertesacker nog tot haar steunpilaren. Hoewel aan de 21-jarige slungel dan al weinig koninklijks valt te ontdekken, zal hij het tot maar liefst 104 interlands voor de Duitse Nationalmannschaft schoppen.

4 maart 2006 Hannover

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *