De Kogel eindelijk losse flodder af met gelijkmaker

By | 4 maart 2017

Dankzij een late goal van Leon de Kogel is Go Ahead Eagles vrijdagavond met een gelijkspel vertrokken uit Heerenveen. De eerste seizoenstreffer van de ingevallen clubtopscorer van het afgelopen voetbaljaar was goed voor de 2-2 eindstand. Een gestolen punt voor de Deventenaren. Maar gestolen punten tellen evengoed mee in de strijd om het behoud van het Eredivisieschap.

Voor 21.450 toeschouwers in het Abe Lenstra stadion nam Go Ahead Eagles in de 32e minuut brutaal de leiding. Met zijn zesde goal van het seizoen frommelde Sam Hendriks in twee instanties de bal achter Heerenveen-keeper Erwin Mulder. Na de pauze tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. SC Heerenveen liep de bezoekers in de tweede helft regelrecht onder de voet.

De invallers Veerman (65.) en Slagveer (70.)  draaiden in een tijdsbestek van vijf minuten de achterstand van de Friezen om in een 2-1 voorsprong ten gunste van de ploeg van Jurgen Streppel. Een monsterzege leek in de maak. De Go Ahead Eagles-defensie liet echter niet nog meer tegentreffers toe. Het werd hiervoor in de 89e minuut beloond met de meer dan fortuinlijke, maar o zo belangrijke 2-2. Beter laat dan nooit vond de in de 77e minuut voor aanvoerder Duits in het veld gebrachte De Kogel het net weer eens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *