AGOVV-defensie gatenkaas: 0-6 tegen Lunteren

By | 4 maart 2017

Vuurwerk was er alleen vooraf. De show die de beheerders van het AGOVV-museum op de tribune gaven, kreeg op het veld geen navolging. De door ziekte absente coach Jerry Cooke wordt waarschijnlijk nóg zieker wanneer zijn vervanger Paul de Bruin hem informeert over de wanprestatie die zijn ploeg zaterdagmiddag leverde. Lunteren zette AGOVV op Berg en Bos met liefst 0-6 te kijk.

In de beginfase ontwikkelde de thuisploeg nog enige druk naar voren. Tot doelpunten leidde dit niet. Na de Lunterense openingsgoal halverwege de eerste helft, blameerde AGOVV zich gaandeweg steeds meer. Met name verdedigend ging het van kwaad naar erger. Het was een gatenkaas achterin. Na een 0-3 ruststand mochten de Apeldoorners zich gelukkig prijzen dat de gasten in de tweede helft wat rustiger aan deden. Anders was de schade (en schande) misschien nog wel veel hoger uitgevallen.

Geconstateerd mag worden dat de AGOVV-defensie zonder Dominique Vos enorm aan kwaliteit en stabiliteit heeft ingeboet. Het tussentijdse vertrek van de routinier, die het nodig vond zijn inmiddels voormalige ploeggenoten vorige week in de Apeldoornse editie van het Algemeen Dagblad nog een flinke trap na te geven, maakt AGOVV plotseling tot een serieuze degradatiekandidaat in de tweede klasse G.

Voor AGOVV’s  technische staf valt te hopen dat het optreden tegen Lunteren een incident betrof. Wanneer de vorm van zaterdag in het restant van de competitie de norm wordt,  moet gevreesd worden dat de Blauwen weinig wedstrijden meer zullen winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *