Engels vleespasteitje ligt iets te zwaar op de maag

By | 6 maart 2017

Vandaag 24 jaar geleden

Portsmouth geniet vooral bekendheid als havenstad en vanwege haar profvoetbalclub. Met de trein vanuit London reis je in ruim anderhalf uur naar de zuidkust. Ook in 1993 al, als de conservatieve Prime Minister John Major het Verenigd Koninkrijk uit een recessie probeert te leiden.

Pompey, zoals Portsmouth FC in de volksmond wordt genoemd, probeert in die donkere jaren het hoofd boven water te houden in de Barclays League Divsion One. Samen met de Kleef reis ik begin maart 1993 een weekje door Engeland om voetballen te kijken. Fratton Park, Pompeys bouwvallige en winderige thuishaven, is onze eerste bestemming. Vijfvoudig Engels international Paul Walsh, eerder actief voor onder meer voor Liverpool en de Spurs, is in die dagen de plaatselijke vedette. We zien hem en de andere local heroes in actie tegen Luton Town. We bevinden ons dan nog in het pre-all-seater stadiums tijdperk. Met ouderwetse staantribunes, overvolle terraces.

Van de wedstrijd staat me weinig meer bij. Ik zal alleen nooit vergeten hoe mijn reisgenoot zich tegoed denkt te doen aan zo’n overheerlijk Engels vleespasteitje. De maag van die arme Kleef blijkt helaas niet bestand tegen de vervelende bijwerkingen van zo’n pie

6 maart 1993 Portsmouth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *