Charmeoffensief op tribunes Parc des Princes

By | 7 maart 2017

Vandaag 19 jaar geleden

Voor de WK-bijlage van het FORZA! Sportmagazine ga ik in 1998 zo’n drie maanden voor het feest losbarst sfeer proeven in Parijs. Per auto begeef ik mij op een zaterdagochtend in alle vroegte samen met de Kleef naar de Franse hoofdstad.

Een hele ervaring mijn escortje over die Boulevard Périphérique te sturen. Die is van een iets andere orde dan de rondweg in Apeldoorn. Een betere manier om te leren autorijden, bestaat niet. Je moet over ogen van voren en van achteren beschikken…

Na aankomst nemen we in Saint-Denis eerst een kijkje bij het anderhalve maand eerder geopende Stade de France. Aansluitend gaat het verder richting Parc des Princes. We hebben onze trip natuurlijk wel zo gepland dat we ’s avonds een thuiswedstrijd van Paris Saint-Germain mee kunnen pikken.

Bij een grote Carrefour supermarkt naast het nabijgelegen tennispark van Roland Garros stal ik mon voiture. Ik zal nadien in een grote stad nooit meer ergens goedkoper parkeren. Want wanneer we ‘s avonds laat de thuisreis aanvaarden, staan de slagbomen in de parkeergarage omhoog en kan ik zo zonder te betalen er tussenuit knijpen. Vive la France!

De wedstrijd Paris Saint-Germain tegen Toulouse maakt eveneens indruk. Wanneer je gewend bent om bij Nederlandse eredivisiewedstrijden door heren met wapenstokken en blaffende honden te worden ontvangen, dan sta je wel met je ogen te knipperen bij de ontvangst die ons in het Prinsenpark ten deel valt. Een wereld van verschil.

We tikken kaarten op de kop voor 120 Francs, zo’n 45 gulden. Omgerekend naar huidige koersen: ongeveer 20 euro. Voor die tijd een behoorlijk bedrag. Maar, dat moet gezegd worden, daar krijgen we dan ook speciale aandacht voor in de vorm van vriendelijke hostesses. PSG is z’n tijd ver vooruit.  Zoiets hebben we in Nederland nog nooit meegemaakt. Strakke mantelpakjes. Uiterst charmant. Ces jolie filles weten wel hoe ze het hun clientèle naar de zin moeten maken.

7 maart 1998 Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *