Trainingscentrum FC Porto moeilijk bereikbaar

By | 8 maart 2017

Vandaag 2 jaar geleden

Ik moet eerlijk toegeven dat ik Portugal pas vrij laat ontdekt heb. Na in Nederland, Duitsland, Engeland, België en Spanje zo’n beetje alles te hebben bezocht waar je als ware voetballiefhebber geweest moet zijn, kom ik er achter hoeveel het land van de huidige Europees kampioen te bieden heeft.

Portugal is makkelijk en goedkoop bereikbaar, ter plekke betaal je nergens de hoofdprijs, de temperaturen zijn er doorgaans zeer aangenaam én in de buurt van Lisboa en Porto rolt de bal veelvuldig. Zo werk ik twee jaar geleden in Noord-Portugal in vijf dagen tijd zes voetbalwedstrijden af. Als toegift zie ik ook FC Porto nog voor de Europa Cup handballen tegen Vojvodina Novi Sad. Zo’n wedstrijdje pik ik dan vanzelfsprekend ook mee als ik toevallig in de buurt ben.

Wie is aangewezen op het openbaar vervoer hoeft zich in de grote steden weinig zorgen te maken. Het Portugese trein-, bus-, tram- of metronetwerk voldoet aan alle eigentijdse standaardeisen. Waag je je wat verder van de gebaande paden af, dan lopen de bussen meestal wat minder frequent of zelfs helemaal niet. Wie het idee heeft om op een zondagochtend vanuit Vila Nova de Gaia per bus naar het trainingscentrum van FC Porto in Olival te gaan, komt bedrogen uit. Vergeet het maar. Hoewel het complex slechts een twintigtal kilometers ten zuiden van het stadscentrum ligt, rijdt er op het vroege tijdstip geen enkele bus in de gewenste richting.

Er rest me zodoende weinig anders dan een taxi te charteren om tijdig aanwezig te zijn bij de aftrap van FC Porto B tegen Portimonense. Ik deel de taxi met een Duitser die eveneens van plan is om kwart of elf ’s ochtends (!) deze kraker te gaan bekijken. Scheelt mooi in de kosten.

8 maart 2015 Olival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *