Volleyballers Alterno snoepen Orion een set af

By | 9 maart 2017

De mannenploeg van Coolen Alterno was donderdagavond niet opgewassen tegen Seesing Personeel Orion. Een walk-over werd het echter geenszins voor de winnaar van de nationale volleybalbeker in de Alternohal. De Apeldoorners snoepten hun gerenommeerde opponent zelfs brutaal een set af.

Bijna anderhalf uur had de Achterhoekse titelpretendent nodig om zich van het lastige Alterno te ontdoen. Anderhalve week nadat het clubbestuur bekendmaakte het hoogste mannenteam volgend seizoen terug te trekken uit de hoogste speelklasse, stelden Alterno’s spelers onder bewijs het Eredivisie-avontuur na twee jaar in elk geval waardig af te willen sluiten.

In de misschien wel voorlaatste Eredivisiewedstrijd ooit knokte Coolen Alterno voor wat het waard was tegen de kwalitatief duidelijk betere tegenstander. De beloning daarvoor kregen de mannen van coach Niels Ringenaldus met de winst in de tweede set. Setstanden: 16-25, 26-24, 21-25, 16-25.

Door de overwinning in Apeldoorn passeerde Orion landskampioen Lycurgus als nummer twee op de Eredivisieranglijst. De achterstand op koploper Draisma Dynamo bedraagt twee punten.

Coolen Alterno blijft elfde en voorlaatste, met één punt minder dan Nesselande en twee punten achter Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *