Engelsen winnen geen populariteitsprijs in Cardiff

By | 10 maart 2017

Vandaag 10 jaar geleden

Voetbal zal in de hoofdstad van Wales waarschijnlijk altijd ondergeschikt blijven aan rugby. Van een ovale bal raken Welshmen van oudsher meer opgewonden dan van een rond exemplaar. Binnen de eigen grenzen moet Cardiff City, de local pride, de laatste jaren ook al genoegen nemen met een plekje in de schaduw van de voetballers van de buren uit Swansea.

Enkel de zogenaamde Soul Crew, de hooligan firm van The Bluebirds, strijdt door de jaren geregeld met de grote jongens mee in de voorste linie. Al stemt dat niet iedereen tot trots in Cardiff.

Volgens de overleveringen kan Ninian Park a nasty place to be zijn. Maar daar zal dan wel alleen gelden voor supporters van bezoekende clubs. Ik merk er weinig van wanneer ik er tien jaar geleden de partij in het Coca-Cola Championship tegen Norwich City ga bekijken. Vijandigheid bespeur ik absoluut niet. In tegendeel zelfs. Wanneer ik aan de praat raak met Cardiff-supporters naast wie ik op de tribune zit, vinden ze het juist fantastisch wanneer ik ze vertel dat ik uit Nederland kom.

Met Engelsen daarentegen schijnen ze ter plaatse wat meer moeite te hebben, zo krijg ik te horen. Hun club komt dan wel sinds jaar en dag uit in de Engelse competitie, de populariteitsprijs zullen hun alom gehate Engelse vrienden in Cardiff nooit krijgen…

10 maart 2007 Cardiff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *