Tussen Berg en Bos: dubbele paspoorten

By | 14 maart 2017

Gelukkig maar dat er zaterdagavond geen supporters van een willekeurige Nederlandse voetbalclub betrokken waren bij die ongeregeldheden in Rotterdam. Hoe zouden al die links door de bocht gaande moraalridders in zo’n situatie hebben gereageerd? Juist ja, Nederland zou te klein geweest zijn. Iedere zich hoog boven het plebs verheven voelende bijgoochem had op z’n achterste poten gestaan. Anderen de wet voorschrijven is immers aan orde van de dag

De tranen springen je toch in de broek bij dat geblaat over democratische waarden. Lachwekkend en treurig tegelijk. Kijk, wanneer zo’n onvriendelijk bevriend staatshoofd de Nederlandse regering nou hypocriet noemt, dan geeft hem dat enig recht van spreken. In dat geval ben ik het zelfs hartgrondig met hem eens. Maar wanneer iemand hier graag mee wil praten en beslissen over hoe Nederland zich dient op te stellen met betrekking tot binnenlandse aangelegenheden van andere landen, moet hij zich natuurlijk wel schikken naar de hier ten lande geldende regels en procedures. Dat betekent eerst een verblijfsvergunning aanvragen, aansluitend inburgeren, en wanneer dan na een x-aantal jaren het tweede paspoort in de pocket zit, mag zo iemand zelf lijsttrekker worden van DENK. Als ik goed geïnformeerd ben, ziet het stappenplan er ongeveer in die volgorde uit.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat de Nederlandse regering veel ellende over zichzelf afroept. De volledig falende integratiepolitiek van de afgelopen decennia werpt z’n vruchten meer dan eens af. Rotte vruchten, wel te verstaan. Rotte appels. Jarenlang gooien ze de grenzen wagenwijd open, vervolgens vinden ze het gek dat het uitdraait op een grote rotzooi. Blijkbaar moeten wij ons in ons eigen land aanpassen aan elke schreeuwende minderheid. Wordt het niet de hoogste tijd die dubbele paspoorten voor eens en voor altijd af te schaffen?

Er deugt hier hoegenaamd niks van, maar wel braaf het handje ophouden wanneer dat zo uitkomt. Reken maar dat dat opgestapte Zwolse gemeenteraadslid ook ongegeneerd gaat mee snoepen uit de wachtgeldruif. Wel rechten hebben, maar geen plichten. Alleen Nederlands staatsburger op de momenten dat het schikt. En altijd maar in de slachtofferrol kruipen, hè. Slechts twaalf arrestaties in Rotterdam! En dertien in Amsterdam! Eerdaags krijgen ze ongetwijfeld een flinke schadevergoeding voor het aangedane onrecht. Dát recht komt hen als Nederlands onderdaan uiteraard wel toe. Dan wel, ja.

Als iedereen die zijn stem uitbrengt op de PVV al voor dom wordt verklaard, hoe moeten we deze mensen dan wel niet noemen? Hoe makkelijk beïnvloedbare modelburgers zonder eigen mening zich laten opfokken kon iedereen het hele weekend op tv aanschouwen. Ik begrijp die mensen niet. Als ze niet in Nederland willen wonen, wat doen ze hier dan nog? Zelfs onder de dictatuur van Mark Rutte kan iedereen in dit land vrij gaan en staan waar hij wil. Ik hoorde vorige week een Duitse politicus zeggen dat wanneer zulke miskende houders van twee paspoorten zo nodig willen stemmen, met vlaggen zwaaien en demonstreren, ze dat dan maar in Istanbul of Ankara moeten doen. Wanneer Nederland bij de volgende parlementsverkiezingen in 2021 een provincie is van het Ottomaanse rijk, kan Kuzu ook mooi gaan flyeren op het Taksimplein of in Koerdische gebieden langs de Syrische grens.

Dat opgefokte gedoe. Die agressie. De intimidatie. De spierballentaal. Zorgvuldig gedresseerde fanatici die zich uitleven op andermans eigendommen. Onschuldigen materiële schade berokkenen. Mediavertegenwoordigers bedreigen. De lange arm reikt nog niet zo ver dat iedere andersdenkende zonder vorm van proces in de cel kan worden gegooid. Nog niet, maar de voorbereidingen lijken in volle gang.

Het is toch te gek voor woorden. Het lijkt wel of de Kruistochten uit de Middeleeuwen herleven, maar dan in omgekeerde richting. Het slaat helemaal door. Precies zo kwam Adolf Hitler ooit aan de macht in Duitsland. Die werd meer dan acht decennia geleden ook langs democratische weg gekozen, kreeg in 1933 een mandaat van zijn eigen volk. Als iemand dan toch het woord Nazi-praktijken in de mond neemt, dan doet hij er wel verstandig aan zijn achterban juist te informeren. Die beklagenswaardige stakkers zijn al veel te goedgelovig, die laten zich al van alles op de mouw spelden.

Op dat vlak is hun inburgering wél geslaagd, verschillen ze weinig van autochtone Nederlanders. Blind achter iemand aanlopen zit in ieders genen, ongeacht z’n afkomst. Onze geliefde minister-president slaat er maar mooi munt uit. Die duivelse rakker kon in de dagen voor de verkiezingen zo maar de sterke leider acteren. Een geschenk uit de hemel. Het zou me niks verbazen wanneer het een vooropgezet eentweetje betreft. Laat het maar aan onze gebrilde tijger over om uit zo’n crisissituatie electoraal gewin te behalen. Net als bij z’n collega zullen hele volksstammen hem slaafs en kritiekloos volgen. Tel maar uit je winst. Wanneer dan eerdaags de storm weer gaat liggen en Nederland zucht onder het kabinet Rutte 3 krijgen de zieken, zwakken en ouderen vier jaar achtereen de rekening gepresenteerd.

Ach, en laten we die liedjes die zaterdagavond in Deventer uit het vak van de PSV-aanhang weerklonken maar gewoon vergeten. Daar mag elke moraalridder zich over opwinden wanneer het weer wat meer gelegen komt. Wat hooligans van buitenlandse clubs ongestraft in Rotterdam op straat roepen, mag elke ongelikte boer uit Eindhoven toch zeker ook. Wat antisemitische geluiden meer of minder, who cares? We leven immers toch in een land waar de volstrekte willekeur regeert.

© RK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *