Huntelaar schiet Tukkers uit Europa League

By | 15 maart 2017

Vandaag 5 jaar geleden

Supportersgroepen van Schalke 04 en FC Twente verbindt sinds jaar en dag een vriendschappelijke band. Harstikke fijn wanneer aanhangers van verschillende voetbalclubs goed met elkaar omgaan, al vind ik het tegelijkertijd een beetje onzinnig gedoe. Waarom zou ik als Schalke-supporter in vredesnaam sympathie moeten hebben voor FC Twente?

In het seizoen 2011-2013 stuiten beide clubs in de achtste finales van de Europa League op elkaar. In Enschede hebben de dure jongens van voorzitter Joop Munsterman met 1-0 gewonnen. In Gelsenkirchen zie ik Schalke orde op zaken stellen: 4-1. Vervelend dat er een Nederlandse club uitvliegt, ik kan er niet om treuren. Ik juich voor Schalke 04!

Wel leuk is dat er twee voormalige AGOVV’ers meedoen: Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke, Nacer Chadli bij FC Twente. Huntelaar scoort die avond drie keer en is er in grote mate verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Tukkers.

15 maart 2012 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *