Voetbalclub laat slaapstad Reading ontwaken

By | 18 maart 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Reading Football Club staat in maart 2006 op de drempel van het Premiership. Voor het eerst in hun geschiedenis kunnen The Royals promoveren naar de hoogste Engelse voetbalklasse.

Reading FC is derhalve hot in de weken voorafgaand aan dit heugelijke feit. Het kost zodoende de nodige moeite een kaartje te scoren voor thuiswedstrijden. Omdat de aanhouder wint en ik al een maand voordien m’n ticket regel, slaag ik er elf jaar geleden toch in het Madejski Stadium te kunnen afvinken. Bij de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers – met Stefan Postma onder de lat – zit ik op de tribune. Het bestelde kaartje ligt al twee weken eerder in de brievenbus.

Reading, je moet er een keer geweest zijn in je leven… Een slaapstad met het inwonertal van Apeldoorn. Ten zuidwesten van London. Een kilometer of 40 verwijderd van Heathrow Aiport. Om via Stansted te vliegen, zoals ik doe, kost veel extra tijd. Vanaf Paddington rijden de treinen richting Berkshire af en aan. Elk kwartier vertrekt er wel eentje. Met alleen een tussenstop in Slough levert First Great Western me al ruim vóór aanvang van de wedstrijd af op Reading Station. Een ontvangstcomité van de plaatselijke veldwachterij, gestoken in gele jacks, staat in de ontvangsthal al klaar. Hun bedrijfsbusjes hebben ze op het plein buiten uitgestald. Zelfs de cavalerie is uitgerukt.

Een korte wandeling door het centrum maakt geen onuitwisbare indruk. Maar ik kan wel mooi zeggen dat ik een keer in Reading ben geweest…

18 maart 2006 Reading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *