Op teenslippers WK-arena van Natal inspecteren

By | 23 maart 2017

Vandaag 3 jaar geleden

De kans om tijdens een kort verblijf in Brazilië het fonkelnieuwe WK-stadion van Natal te inspecteren, laat ik me natuurlijk niet ontnemen. Een kleine drie maanden voor aanvang van de Mundial 2014 functioneert bij de Arena das Dunas nog niet alles zoals zou moeten.

De kaartverkoop het onderonsje tussen ABC en Globo om het Campeanoto Pontiguar verloopt nogal chaotisch. Bovendien moet er nog het nodige vertimmerd worden alvorens Mexico en Kameroen de reeks van vier WK-wedstrijden in de noordoostelijke stad openen. Op de tussenring en de tweede ring achter beide goals ontbreken de stoeltjes nog.

Voor de rest ziet de Arena van de Duinen er gelikt uit. De golvende, witte dakconstructie verwijst naar de voor de streek kenmerkende zandhopen. Voor de ruim 40.000 toeschouwers bieden lichtblauwe en donkerblauwe stoeltjes alle denkbare comfort voor het zitvlak. Die zitten er op de bewuste avond bij lange na niet. Als gedurende de tweede helft het toeschouwersaantal – compleet met recette – op de grote schermen in de hoek vermeld wordt, blijken welgeteld 5.063 espectadores de Arena te bevolken. Het levert de penningmeester van America RN 74.805 Reais op.

Het merendeel van de stadionbezoekers is op de in Brazilië gebruikelijke wijze geschoeid. Bijna iedereen draagt de haast onvermijdelijke teenslippers aan de voeten.

23 maart 2014 Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *