Uitgeleide van gehelmde politieagenten bij Millwall

By | 24 maart 2017

Vandaag 9 jaar geleden

Wie in Londen oogstrelend voetbal wil zien, kan Millwall het beste links laten liggen. Naar The Den ga je voor de sfeer. Op Zampa Road op de zuidelijke Thamesoever gaat de beuk erin, op én buiten het veld. De rauwe dokwerkersmentaliteit, die de club z’n nogal bedenkelijke reputatie verschaft, zal The Lions tot aan het einde van hun dagen blijven volgen.

De bijnaam Leeuwen is wel toepasselijk. In het aanjagen van angst tonen de notoire hooligans van de meest beruchte profvoetbalclub van de Engelse hoofdstad zich van oudsher zeer bedreven. De grauwe omgeving rondom hun eigen stadion staat bekend als ‘jachtterrein’ van The Bushwackers en de F-Troop, zoals Millwalls firms heten.

Bij Millwalls thuiswedstrijden verkeert de politie steevast in verhoogde staat van paraatheid. Zo ook op de gure Paasmaandag negen jaar geleden aansluitend op het bloedeloze en doelpuntloze geploeter tegen Luton Town in de Coca-Cola League 1. Het publiek dat vanaf het station van South Bermondsey terugreist naar London Bridge, krijgt een uitgeleide van gehelmde politieagenten.

Een vast onderdeel van een middagje Millwall…

24 maart 2008 Bermondsey

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *