Lamlendig Oranje gooit in Sofia eigen glazen in

By | 26 maart 2017

De kans dat het Nederlands elftal zich kwalificeert voor de eindronde van het WK voetbal in 2018 in Rusland is verder afgenomen. Met een blamerende 2-0 nederlaag tegen Bulgarije gooide een dramatisch zwak Oranje zaterdagavond in Sofia zijn eigen glazen in.

Al na twintig minuten stond de eindstand op het scorebord in het nauwelijks voor een derde gevulde Vasil Levski stadion. Bij beide goals ging de 17-jarige debutant Matthijs de Ligt niet vrijuit. Delev pakte beide cadeautjes van de jeugdige Ajacied gretig uit.

De Nederlandse pseudo-vedetten blonken in de resterende 70 minuten enkel uit in hun aanvallende onmacht. Het aantal mogelijkheden om de score een draaglijker aanzien te geven was op de vingers van een hand te tellen. Zelfs Arjen Robben en de na rust voor Wijnaldum ingevallen Wesley Sneijder kregen het gestrande schip met geen mogelijkheid meer vlot.

Vanuit het vak met de meegereisde supporters uit Nederland klonk luidkeels de roep om het ontslag van bondscoach Danny Blind.

Door de nederlaag lieten Zweden (10 punten) en Bulgarije (9 punten) Nederland (7 punten) achter zich op de ranglijst van kwalificatiegroep A . Frankrijk (13 punten) blijft onbedreigd eerste.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *