Reebok Stadium moeilijk bereikbaar per trein

By | 28 maart 2017

Vandaag 13 jaar geleden

Het stadion van Bolton Wanderers ligt een behoorlijk eindje van het stadscentrum verwijderd. In Horwich om precies te zijn, op ruim zeven kilometer van het plaatselijke hoofdstation. Er ligt een treinstation vlakbij het voetbalveld, maar helaas… Uitgerekend op de dag dat ik naar de wedstrijd tegen Newcastle United ga zijn er enigineering works. Op de ochtend en in de vroege middag is het treinverkeer gestremd. Prima planning. Zoiets kunnen we aan Engelsen wel overlaten.

Op zondagochtenden bestaat vanuit het centrum van Bolton bovendien geen enkele rechtstreekse busverbinding naar het stadion . De enige mogelijkheid om het Reebok Stadium te bereiken, afgezien van een rit per taxi, is om te wachten op het vertrek van één van de speciale voetbalbussen. Om met de eerste bus mee te kunnen moet ik ruim drie kwartier geduld uitoefenen. Dat krijg je er van wanneer je ergens vroeg ter plaatse bent.

Per dubbeldekker kom ik uiteindelijk waar ik zijn moet. In een niet al te verheffende partij voetbal zie ik hoe The Trotters met het kleinst denkbare verschil The Magpies van zich afhouden. Belangrijker vanuit persoonlijk oogpunt is dat na afloop van het duel het treinverkeer vanaf Horwich Parkway weer op gang is gekomen. Ik vlieg nog diezelfde avond vanaf Manchester Airport terug naar Nederland. Het betekent daarom een geruststelling dat het vliegveld per trein te bereiken is.

28 maart 2004 Horwich

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *