Rode kaart geeft csv-tiental extra kracht

By | 1 april 2017

Csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag de lastige uitwedstrijd bij SC Genemuiden winnend afgesloten. Invaller Sander Krijns scoorde kort voor tijd de beslissende 1-2 voor het wilskrachtige roodgele tiental, dat door een enigszins discutabele rode kaart voor de onvermoeibare Frank Boers de gehele tweede helft met een man minder op het Genemuidense tapijt stond.

Het pedante jochie met de fluit gaf Boers op slag van rust een tweede gele kaart na een ongelukkige botsing met Genemuiden-doelman Flier. Ook de onbeholpen actie die de Apeldoornse aanvaller negen minuten eerder zijn eerste waarschuwing opleverde, was al vrij zwaar bestraft.

Na 27 minuten had de ‘zondaar’ wel aan de basis gestaan van de openingstreffer van de gasten. Na de bal links voorin te hebben ontvangen uit een pass op maat van Joost Krijns bediende Boers Maarten Boeve, die bij de eerste paal doeltreffend afwerkte: 0-1. Twee minuten voor de rust legde Boers het leer opnieuw panklaar neer voor Boeve. De csv-captain scoorde met het hoofd. Scheidsrechter Paarhuis oordeelde echter dat Boeve had geduwd en annuleerde de treffer. Om er vervolgens korte tijd later nog een schepje bovenop te doen met Broers uitsluiting.

Het overgebleven Apeldoornse tiental incasseerde al na zes minuten in de tweede helft de gelijkmaker. De met een gebroken vinger keepende Patrick Jansen liet zich daarna niet nogmaals verschalken. Sander Krijns, koud in het veld, bezorgde de thuisploeg in de 88e minuut een koude douche met de 1-2.

Terwijl de officiële speeltijd al verstreken was, gaf arbiter Paarhuis ook de al gewisselde Jordi van Dalen een rode kaart wegens commentaar op de leiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *