Dennis Bergkamp en Thierry Henry stelen de show

By | 1 april 2017

Vandaag 15 jaar geleden

Vooraf verwacht je bij een Londense derby heel wat vuurwerk. Bij Charlton Athletic tegen Arsenal, de wedstrijd waarvan ik vijftien jaar geleden het genoegen ken om die live te mogen meemaken, knettert het ook behoorlijk. Al komt het geweld slechts van één kant.Van enige spanning is nauwelijks sprake. Anno 2002 liggen er lichtjaren van verschil tussen klein duimpje uit Zuid-London en de grootmacht uit het noorden van de Engelse hoofdstad. Het klasseverschil is véél te groot.

Te genieten valt er op deze Tweede Paasdag op The Valley desondanks volop. Wát een ploeg heeft Arsenal in die periode. Met Dennis Bergkamp en Thierry Henry in topvorm. Smullen voor de lekkerbek. Bij zulk voetbal likt elke liefhebbers de vingers bij af. Het is niet verwonderlijk dat de oppermachtige Gunners dat seizoen de dubbel in de wacht slepen.

Arsene Wenger staat vijftien jaar geleden al aan het roer bij Arsenal. Een beetje meer respect voor zo’n man zou wel op z’n plaats zijn. De voetbalopvattingen van de Fransman vallen alleen maar te prijzen. Al moet een club natuurlijk wel de juiste spelers onder contract hebben staan om tegenstanders zó de wil op te leggen als het grote Arsenal van die dagen. Het uitgebalanceerde topteam dat Wenger in de eerste tien jaar van zijn managerschap wél bezit, mist hij in het tweede decennium…

1 april 2002 London

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *