Drie paar handschoenen voor Wilfried Bony

By | 31 maart 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Elke held op sokken komt tegenwoordig in aanmerking voor het Nederlands elftal. Deze toppers laten de leeuw al sinds het WK in Brazilië in z’n hempie staan. Ook in onze Eredivisie heeft het anno 2017 weinig weer om het lijf.

Handschoenen zijn tweeënhalf seizoen lang het handelsmerk van één van de laatste helden op de Nederlandse voetbalvelden. Handschoenen én doelpunten. Met 46 goals in 69 wedstrijden schiet Wilfried Bony behoorlijk uit z’n slof voor Vitesse.

Door iemand die het kan weten heb ik me eens laten vertellen dat de Ivioriaanse goalgetter liefst drie paar handschoenen per wedstrijd gebruikte: één paar voor tijdens de warming-up, één paar voor in de eerste helft, één paar voor in de tweede helft. Of er in het geval van een eventuele verlengingen reserve-handschoenen klaarlagen is mij niet bekend…

31 maart 2013 Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *