Mondkapje doet intrede in Arena auf Schalke

By | 30 maart 2017

Vandaag 4 jaar geleden

In voetbalstadions stuit ik vaak op bezoekers van de meest uiteenlopende pluimage. Van toeschouwers uit het Verre Oosten kijkt tegenwoordig niemand meer vreemd op. Zolang ze maar niet 90 minuten lang zitten te bellen, valt er weinig verdachts aan deze mensen te merken.

Met name vanuit Japan stromen de voetballiefhebbers in groten getale naar Europa om hun landgenoten aan het werk te zien. Met de komst van Atsuto Uchido in 2010 neemt ook in de Arena auf Schalke hun aantal in omvang toe.

De jongedame van Aziatische komaf die ik vier jaar geleden betrap bij de wedstrijd Schalke 04 tegen 1899 Hoffenheim draagt een mondkapje. Het waarom is mij niet geheel duidelijk. De enige reden die ik ervoor kan bedenken is dat ze wellicht in de veronderstelling verkeert zich in een stad 40 kilometer oostwaarts te bevinden. Onder de rook van Holzwickede stinkt het namelijk nogal naar schwarzgelbe Scheisse

30 maart 2013 Gelsenkirchen

 

Een gedachte over “Mondkapje doet intrede in Arena auf Schalke

  1. sudtribune

    Nee, de enige reden is dat die jonge dame terecht is gekomen in de grootste rioolput van europa
    waarvan scheisse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *