Fortuinlijk Go Ahead Eagles mag weer hopen

By | 2 april 2017

Zonder geluk vaart niemand wel… Op een moment dat het wel wat meeval kon gebruiken, zat het Go Ahead Eagles niet bepaald tegen. Voor het eerst sinds 21 oktober 1978 wonnen de Deventenaren een uitwedstrijd bij FC Twente. De 1-2 overwinning betekende bovendien dat de laatste plaats in de Eredivisie over werd gedaan aan Roda JC.

Robert Maaskant triomfeerde zodoende bij zijn terugkeer op de Eagles-bank. Al gaat het wat ver de zege toe te schrijven aan briljante tactische vondsten van de opvolger van de ontslagen Hans de Koning. Dat de bezoekers uit Deventer niet halverwege al tegen een onoverbrugbare achterstand aankeken, mocht een klein wonder heten. Dat mochten vooral de Enschedese aanvallers zich aanrekenen. Zij lieten een behoorlijk aantal kansen onbenut. Pas op slag van rust brak clubtopscorer Ünal de ban.

In de 53e minuut viel uit het niets de gelijkmaker door de tot dan toe onzichtbare Sam Hendriks. Na een waarschuwingsschot van Jarchinio Antonia op de lat, trof Marcel Ritzmaier na 66 minuten vanaf afstand wel doel: 1-2. Twente-keeper Nick Marsman (ex-Go Ahead Eagles) sloeg bij de uithaal van de Oostenrijker geen al te best figuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *