Csv Apeldoorn met de hakken over de sloot

By | 4 april 2017

In de slotfase was het behoorlijk billenknijpen. De lat en keeper Patrick Jansen stonden een gelijkmaker van De Bataven in de weg. Toen tegen de klok van tien uur eindelijk het verlossende fluitsignaal klonk vielen spelers van csv Apeldoorn elkaar blij en opgelucht in de armen. Dankzij de zwaar bevochten 2-3 overwinning plaatste de equipe van trainer Peter Boeve zich voor de halve finale van de strijd om de disctrictsbeker en mag ze komend seizoen bovendien meedoen aan de ‘grote’ KNVB beker.

Al na twaalf minuten leken de Apeldoorners dinsdagavond in Gendt op rozen te zitten. Richard van Schooten (penalty) en Jesse Hartgers brachten csv op een vlotte 0-2 voorsprong. Daarna vatten de bezoekers het iets te gemakkelijk op.  Ze vergaten verder vooruit te voetballen en hielpen zo de tegenstander terug in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 38e minuut in de Bataafse aansluitingstreffer door Ties van Huet.

Na 23 minuten in de tweede helft bracht csv Apeldoorn het verschil terug tot twee doelpunten. De 1-3 kwam voor 90 procent op het conto van Jesse Hartgers, die met een fraaie individuele actie op rechts de treffer voorbereidde. Het enige wat Richard van Schooten bij de tweede paal nog hoefde te doen was het beslissende knikje met het hoofd te geven. Acht minuten later had csv’s clubtopscorer de 1-4 op de voet, maar wist hij oog in oog met de De Bataven-doelman niet het duel voortijdig te beslissen.

De 2-3 door Serge de Vries leidde nog een wanhoopsoffensief van de thuisploeg in. Met het nodige fortuin en dankzij de uitblinkende Jansen hield de ploeg van trainer Peter Boeve de voorsprong tot aan het einde vast.

In de halve finale stuit csv Apeldoorn op de winnaar van DFS uit Opheusden tegen het tweede elftal van de Ermelose derdedivisionist DVS ’33. Dit duel vindt plaats op 18 april. Bij DFS hoedt voormalig csv’er Peter Veeneman het doel.