Paashaas uitblinker in het tenue van VfR Aalen

By | 5 april 2017

Vandaag 2 jaar geleden

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er in het 80 kilometer ten oosten van Stuttgart gelegen Aalen veel Nederlandse toeristen komen. Twee jaar geleden sta ik er ’s ochtends vroeg wél het ijs van de voorruit van de auto te krabben. Een fris begin van Eerste Paasdag 2015.

In de voorgaande nacht heeft het behoorlijk gevroren in oostelijk Baden-Württemberg. En – om heel eerlijk te zijn – van wat ik ‘s middags samen met 8473 andere toeschouwers krijg voorgeschoteld bij de plaatselijke voetbaltrots, krijg ik het ook al niet veel warmer. Hoewel er sprake is van een heuse derby im Ländle vliegen de vonken er niet bepaald vanaf bij de confrontatie tussen de Württembergers van de VfR Aalen en de Badener van de roemruchte Karlsruher Sportclub.

Dat het stedelijke Waldstadion is omgedoopt tot Scholz Arena is al een veeg teken aan de wand. Al doen de bezoekers uit Karlsruhe tenminste nog hun best, échte voetbalsfeer is ver te zoeken. Al moet ik wel zeggen dat de in het clubtenue van de Aalense Verein für Rasenspiele gestoken Paashaas er het beste van probeert te maken…

5 april 2015 Aalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *