Schalke 04 op weg naar halve finale UEFA Cup

By | 6 april 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Volgende week kan Schalke 04 in een parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost de eerste stap zetten op weg naar de halve finale van de Europa League. Elf jaar geleden heet de hobbel die de UEFA Cup-winnaar van 1997 in de kwartfinale moet nemen Levski Sofia.

Een week voordien is in de uitbeurt in de Bulgaarse hoofdstad al een Vorentscheidung gevallen, zoals ze dat over de oostgrens zo mooi noemen. De 1-3 overwinning in het Vasil Levski stadion maakt de return in Gelsenkirchen feitelijk tot een formaliteit.

Voor bijna 53.000 toeschouwers in de Arena auf Schalke mag Levski op 6 april 2006 bijna een uur lang de illusie koesteren dat er wat te halen valt. Als Lincoln na de 0-1 van Angelov gelijkmaakt, betekent dat het begin van het einde voor de arme Bulgaren. Inpakken en wegwezen.

Ze zijn alvast gewaarschuwd in Amsterdam…

6 april 2006 Gelsenkirchen

 

Een gedachte over “Schalke 04 op weg naar halve finale UEFA Cup

  1. sudtribune

    Tuurlijk, wat scheisse 04 heeft van de week werder bremen ook al kansloos ingemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *