Go Ahead Eagles schietschijf in de Kuip: 8-0

By | 6 april 2017

Een betere tegenstander om de kater van de nederlaag tegen Ajax te weg te spoelen had Feyenoord niet kunnen treffen. Go Ahead Eagles fungeerde woensdagavond in de volle Kuip als gewillige schietschijf. De povere Deventenaren bekleedden de rol van lijdend voorwerp met verve en werkten met de 8-0 nederlaag duchtig aan hun doelsaldo…

Er werd na de ambtsaanvaarding van Robert Maaskant al het nodige geschreven over de kung fu-trainers die een bijdrage moe(s)ten leveren om Go Ahead Eagles te behouden voor de Eredivisie. Afgaande op het povere verweer van woensdagavond, kan worden geconstateerd dat daarbij té veel de nadruk is gelegd op de edele kunst van het schijngevecht. De aanvallers van de gedoodverfde landskampioen kregen alle tijd en ruimte om te excelleren.

In het eerste kwartier mocht het Legioen al twee keer juichen. Na 45 minuten stond de teller op vijf, bij het eindsignaal stonden de overduidelijke cijfers 8-0 op het scorebord. Maaskants kung fu-leerlingen mochten niet eens mopperen dat Feyenoord niet tot dubbele cijfers kwam. Er zijn dit jaar in Deventer als trainers voor minder ontslagen…

De ruim 350 meegereisde Eagles-fans hielden in Rotterdam als enigen de eer van de koekstad hoog. Zelfs bij een achterstand van 7-0 lieten zij hun ploeg niet zakken. Zij probeerden de moed erin te houden door massaal “Alles of niets” aan te heffen.

Scoreverloop: 9. Jens Toornstra 1-0, 15. Eljero Elija 2-0, 30. Dirk Kuijt 3-0, 41. Jens Toornstra 4-0, 45. Jan-Arie van der Heijden 5-0, 50. Eric Botteghin 6-0, 72. Michiel Kramer 7-0, 90. Jens Toornstra 8-0.

Go Ahead Eagles zakt door de afstraffing in Rotterdam weer naar de laatste plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *