Veel lege stoeltjes in het Keepmoat Stadium

By | 11 april 2017

Vandaag 9 jaar geleden

Doncaster Rovers ruilt in 2006 het bouwvallige maar bevallige Belle Vue in voor zo’n modern stadion waarvan er dertien in een dozijn gaan. Nou is de home town van de Donny Rovers niet de meest opwindende bestemming voor een citytrip, aan het nieuwe Keepmoat Stadium mankeert an sich weinig.

Toch krijg ik altijd een beetje hetzelfde gevoel bij die moderne arena’s en arenaatjes. Als je er in eentje geweest bent, heb je ze in feite allemaal gezien. Ze zijn van alle gemakken voorzien, de catering is prima verzorgd, je kunt er – in Engelse stadions althans – de meest uiteenlopende weddenschappen afsluiten en zelfs het sanitair ziet er spikspan uit. Je loopt geen onverantwoorde risico’s wanneer je eventjes de aardappels wilt afgieten. Verrotte pisbakken donderen in de meeste gevallen niet spontaan van de muur, zoals in old style grounds maar zo kon gebeuren.

Ondanks al die gemakken ontbreekt er vaak iets. Het oogt doorgaans vrij zielloos en klinisch. Voor ouderwetse sfeer moet je er niet zijn. Zeker wanneer een stadion slechts matig gevuld is, zoals in Doncaster. Het voetballen leeft niet echt in de stad in South Yorkshire. De plaatselijke voetbaltrots heeft in de lokale rugbyhelden geduchte concurrenten.

Bij de vrijdagavondwedstrijd Coca Cola League 1 tegen Swindon Town die ik negen jaar geleden bezoek, blijft een groot gedeelte van de rode seats in het Keepmoat Stadium onbezet. Voor het geval er dus een nogal fors uit de kluiten gewassen gentleman naast je komt zitten die in zijn uppie twee (of drie) stoeltjes vult, dan schuif je gewoon een paar plekjes door. Plaats zat.

11 april 2008 Doncaster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *