Van Championship naar Champions League

By | 10 april 2017

Vandaag 7 jaar geleden

Van het Championship naar de Champions League. Op die manier kan ik het sprookje van Leicester City best betitelen. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat Atletico Madrid voor de Engelsen het eindpunt betekent in de kwartfinale van Europa’s meest prestigieuze voetbalcompetitie. Al weet je het in het geval van The Foxes maar nooit.

Waar het toe kan leiden wanneer Jamie Vardy en Riyad Mahrez het op hun heupen krijgen, heeft iedereen vorig jaar kunnen zien. Wie had immers ooit verwacht dat die sluwe vossen uit Leicestershire de Engelse landstitel zouden veroveren? Niemand toch zeker. Het behoort tot de grootste stunts in de moderne voetbalgeschiedenis.

En dan te bedenken dat het pas zeven jaar geleden is dat ik de enig overgebleven Engelse vertegenwoordiger op het kampioenbal in ’s lands op één na hoogste speelklasse aan het werk zie. Sterker nog, Leicester City heeft dan na een eenjarig verblijf in League One zojuist het absolute dieptepunt in de afgelopen veertig jaar beleefd.

Op London Road in – of all places – Peterborough behoor ik tot de 9.651 toeschouwers die de ploeg van toenmalig manager Nigel Pearson moeizaam met 1-2 zien winnen van Peterborough United. Altijd lastig. Peterborough United of Atletico Madrid. London of het Estadio Vicente Calderón. Er zit slechts een klein stapje tussen…

10 april 2010 Peterborough

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *