Aan Erzgebirge Aue-supporters kleeft een luchtje

By | 15 april 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Een mooi plaatje. Wir sind die Schachtscheisser achter achterop de Kutte (vrij vertaald: gewaad) genaaid. Een weinig subtiele verwijzing naar hoe de mijnwerkers rondom Aue in de goeie ouwe tijd hun behoeften doen. Uiteraard laten de koempels in die dagen hun grote boodschappen ondergronds achter. Waar moeten ze hun hoop anders laten? In die zin kleeft er wel een luchtje aan de FC Erzgebirge Aue en zijn trouwe aanhangers.

Sommige supporters in Block A van het Erzgebirgestadion hebben de geuzennaam zelfs in de naam van hun fanclub verwerkt. Schachtschijter klinkt toch iets anders dan jood of boer. In elk geval geen politicus die zich opwindt over enigszins onfris gedrag in de mijnschachten.

In de bergachtige grensstreek tussen (Oost-)Duitsland en de Tsjechische Republiek verliest men de tradities niet uit het oog. Als Schalke-supporter geeft het mij op bijna 700 kilometer van huis een heimisches Gefühl wanneer het Steigerlied ten gehore wordt gebracht. Mooi man, meer dan 8.000 toeschouwers die deze evergreen bij een maandagavondwedstrijd tegen 1.FC Kaiserslautern uit volle borst meezingen. Glück Auf!

15 april 2013 Aue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *