Roy Makaay op weg naar de Gouden Schoen

By | 20 april 2017

Vandaag 14 jaar geleden

In de jaren ’90 en aan het begin van het nieuwe millennium wordt vanuit Galicië serieus de aanval ingezet op de gevestigde voetbalorde in Spanje. Superdepor ontpopt zich tot een geduchte concurrent van de grootmachten uit Madrid en Barcelona.

La Coruña – of A Coruña, zoals de stad in de streektaal heet – gooit zelfs in Europa hoge ogen. Vijf seizoenen achtereen is het Estadio de Riazor het toneel van Champions League voetbal. Roy Makaay levert met zijn doelpunten een belangrijke bijdrage aan de successen van RC Deportivo. In het seizoen 2002-2003 scoort in geen enkele serieuze Europese competitie iemand vaker dan het latere ‘fantoom’ van Bayern München.

In de thuiswedstrijd tegen Sevilla zie ik Makaay twee van de in totaal 29 goals maken waarmee hij zich in dat voetbaljaar van de Gouden Schoen verzekert.

20 april 2003 A Coruña

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *