Getergde Peter Bosz maakt AGOVV kampioen

By | 28 april 2017

Vandaag 32 jaar geleden

Met overmacht verovert AGOVV in het seizoen 1984-1985 het kampioenschap in de derde klasse B bij de zondagamateurs. Na een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel bij ABS is het elftal van Leo van de Kraats twee duels voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen voor de achtervolgers. Vandaag precies 32 jaar geleden gaat daarom de vlag in top op sportpark Berg en Bos.

AGOVV´s trainer heeft een talentvol en zeker ook kleurrijk gezelschap onder zijn hoede. Spelers dragen bijnamen als ‘Pudding’, ‘Buikie’ en ‘Mieke’. In de kampioenswedstrijd in Bathmen laat de bij de tegenpartij spelende ‘Knakkie’ zich evenmin onbetuigd. Een naam springt er dat seizoen bovenuit. Een zekere Peter Bosz uit de Mendelssohnlaan maakt het verschil.

Omdat Vitesse-voorzitter Karel Aalbers weigert op schrift vast te leggen dat de ambitieuze Apeldoornse middenvelder zijn Arnhemse werkgever na afloop van zijn contract transfervrij mag verlaten, keert de eigenzinnige jongeling op 21-jarige leeftijd terug naar de amateurs. Met de getergde Bosz als vormgever laten de Blauwen er geen gras over groeien. Zijn voortrekkersrol levert de huidige Ajax-trainer bij RKC een nieuwe kans in het betaalde voetbal op.

28 april 1985 Bathmen

 

Een gedachte over “Getergde Peter Bosz maakt AGOVV kampioen

  1. Jan ten Hove

    Ik was er als voorzitter bij. Het was bloedstollend. Ik zie vlak voor tijd Knakkie onder een hoge lange uittrap van Kees Keultjes doorlopen waardoor Ramen Kramer de bevrijden 2-2 kan maken. Na afloop champagne uit plastic bekers in de kleedkamer gedronken. Op de terugweg naar Berg en Bos luid toeterend langs Robur et Velocitas gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *