Alexandria sterkste in burenruzie Apeldoorn-Zuid

By | 29 april 2017

Vandaag 5 jaar geleden

De nacompetitie in de vijfde klasse G doet in het seizoen 2010-2011 de gemoederen hoog oplopen. Omdat de KNVB zo slim is om de play-offs in poules van drie af te werken, werkt de bond feitelijk zelf de onregelmatigheden in de hand. Dat zoiets dan ook daadwerkelijk gebeurt, is natuurlijk weer een heel ander verhaal.

Het begint met een speler van Alexandria die tegen WWNA in eigen doel schiet om de kansen van Apeldoornse Boys op promotie te verkleinen. Het moet welhaast de laatste keer zijn geweest dat de Stentor – destijds nog niet onder ‘invloed’ – een geruchtmakende story vanaf de Apeldoornse velden in de kolommen heeft gehad. Heerlijke rel. Een klassieker. Mooier hebben ‘we’ ze nadien nooit meer gehad in Apeldorp.

Apeldoornse Boys redt het niet in het afsluitende en uiterst beladen duel tegen Alexandria. De 5-2 zege volstaat niet. Waardoor uiteindelijk WWNA na een turbulent drieluik op basis van het betere doelsaldo promoveert. Niet in de laatste plaats dankzij een lid van de vereniging uit Wenum Wiesel die als grensrechter twee Boys-goals laat afkeuren. Zó bont maken we het tegenwoordig niet meer mee. Na afloop van de burenruzie op Malkenschoten ziet de politie er nota bene op toe dat de Alexandria-spelers, die te voet zijn gekomen, veilig de Oude Beekbergerweg oversteken…

In het daaropvolgende seizoen gaat het er beduidend minder opgefokt aan toe bij de derby van Apeldoorn-Zuid. Op Nagelpoel verslaat het Alexandria van Derk de Vries de buren van Malkenschoten afgetekend met 4-2.

29 april 2012 Apeldoorn-Zuid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *