AGOVV schiet niets op met gelijkspel tegen VRC

By | 29 april 2017

Voor AGOVV dreigt het seizoen een vervelend staartje te krijgen. Door een 1-1 gelijkspel tegen naaste concurrent VRC kan de Apeldoornse zaterdagtweedeklasser de nacompetitie nauwelijks meer ontlopen. Zelfs voor directe degradatie zijn de Blauwen met nog twee duels te spelen nog niet veilig.

In de eerste helft waren de Apeldoorners heer en meester tegen VRC. Dit resulteerde na 26 minuten in de meer dan verdiende openingsgoal. De bal kwam na een door Lars Hoekman op rechts opgezette aanval via Kengo Ishikawa bij Melvin Ireeuw, die bij de tweede paal alleen nog maar het laatste tikje hoefde te geven: 1-0. De thuisclub verzuimde vervolgens de score verder uit te bouwen. Daar kreeg AGOVV, dat in de tweede helft geen schim meer was van de ploeg van voor rust, in de 64e minuut de rekening voor gepresenteerd. Met een fraaie uithaal liet Nijhuis Kevin Bloemendal kansloos. Zondagsschoten op zaterdagmiddag tellen ook, en hoe!

In de slotfase werd AGOVV een glaszuivere strafschop onthouden toen de langs Erwin Huijbens snellende Hoekman door de VRC-keeper ten val werd bracht. In plaats van naar de stip te wijzen en Huijbens uit het veld te sturen liet de verder prima leidende scheidsrechter Huis in ’t Veld de situatie onbestraft.

Samen met v.v. Dieren gaat AGOVV bij de KNVB protest aantekenen tegen de gang van zaken rond Blauw Geel ’55. De Edenaren kregen wegens het opstellen van een niet speelgerechtigde speler vijf punten in mindering en moeten hun thuiswedstrijd tegen VIOS, die zij op 25 maart in Ede met 4-1 wonnen, dinsdagavond in Vaassen overspelen. AGOVV en v.v. Dieren, tegen wie Kamal Bendadi eveneens in actie kwam voor Blauw Geel ’55, gaan er niet mee akkoord dat hun Vaassense concurrent de kans krijgt de opgelopen schade ongedaan te maken. Bij een overwinning van VIOS komt de ploeg van trainer Maikel Amzand op gelijke hoogte met AGOVV.

De stand in de staart van de tweede klasse G is na zaterdag als volgt: 9. Unicum Lelystad 24-30, 10. Lunteren 24-29, 11. AGOVV 24-26, 12. VRC 24-24, 13. VIOS Vaassen 24-23, 14. v.v. Dieren 24-20.

De nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks, de nummers 11 en 12 spelen nacompetitie. In de stand is de uitslag van Blauw Geel ’55 – VIOS verwerkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *