AGOVV doet csv Apeldoorn voor hoe het moet

By | 30 april 2017

Vandaag 19 jaar geleden

Mooi dat csv Apeldoorn er afgelopen week in is geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Oostelijke districtsbeker. Leuk voor Peter Boeve, die een prijs als afscheid verdient. Goed ook voor het totale Apeldoornse voetbal.

Een cupzege van csv zou nochtans geen Apeldoornse primeur betekenen. AGOVV heeft het de buren uit het Orderbos zowel in 1989 als 1998 al voorgedaan. Ze zullen in het Orderbos goed hun best moeten blijven doen om de Blauwen ooit te overtreffen. Ik zal maar niet schrijven dat csv door AGOVV groot is geworden, want dan komt me dat weer te staan op commentaar van deze of gene. Maar ik veronderstel het als algemeen bekend hoe csv ooit de Topklasse heeft bereikt. Juist daarom is het zo verdraaide jammer dat de sportstad Apeldorp geen betaald voetbalclub meer herbergt. Het totale clubvoetbal ter plaatse zou profijt kunnen trekken van de aanwezigheid een professionele voetbalorganisatie. De kans dat het in de toekomst ooit nog eens zover komt, lijkt helaas vrij klein.

Op Koninginnedag 1998 verovert AGOVV ten koste van HSC ’21 voor de tweede keer de districtsbeker. Op het terrein van Sportclub Lochem helpen treffers van Erçan Bocu en de kleine Spanjaard Ricardo Gil Muiños de Apeldoorners aan een 2-1 overwinning in de eindstrijd. Evenals AGOVV’s elftalleider Gerrit Kerssen (rechts) is ook de man in dat groene Adidas-jack met het fototoestel links op de foto negentien jaar later nog altijd een graag geziene gast op de Apeldoornse velden…

30 april 1998 Lochem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *