Kippenvelmoment bij wissel Bergkamp voor Henry

By | 1 mei 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Kippenvelmomenten bij een voetbalwedstrijd maak je niet zo vaak mee. Elf jaar geleden overkomt me zo’n onvergetelijk moment in het Stadium of Light. Wat daar gebeurt, zal me altijd bijblijven.

Zes dagen nadat ze zich in Villarreal hebben geplaatst voor de finale van de Champions League van 2006 zie ik het grote Arsenal in Sunderland de plaatselijke FC helemaal tureluurs tikken. Het is echt genieten geblazen van de weergaloze Thierry Henry.

De thuisploeg is twee speeldagen voor het einde van de Premier League al lang en breed gedegradeerd. Desondanks trekt het bezoek van Arsenal op een ordinaire maandag liefst 44.003 toeschouwers. Al die Mackems betuigen met hun aanwezigheid nog één keer onvoorwaardelijke steun aan hun Black Cats.

Meest memorabele moment van het ongelijke gevecht is nota bene als de tegenpartij wisselt. Een minuut of twintig voor de tijd maakt Henry plaats voor Dennis Bergkamp. Arsenals grote Franse vedette van dat moment wordt vervangen door de oude Hollandse meester, bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer.

De reactie van het meer dan 40.000-koppige Sunderland-publiek is fenomenaal. Het duo Henry-Bergkamp krijgt een staande ovatie van de aanhang van de thuisclub. De mensen klappen wel een minuut lang hun handen stuk. Ik krijg echt een brok in de keel van hoeveel respect twee absolute grootheden ten deel valt. Zó mooi. Elf jaar later krijg ik opnieuw spontaan kippenvel wanneer ik er aan terugdenk.

1 mei 2006 Sunderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *