Hoogvliegers bereiken hoog(s)tepunt in finaleduel

By | 9 mei 2017

Vandaag 5 jaar geleden

Eigenlijk beginnen de competities in het amateurvoetbal pas als het seizoen ten einde loopt. Voor alle kampioenen is het natuurlijk klaar. Zij hebben hun klus geklaard zonder overwerk. Directe degradanten mogen ook nergens meer aanspraak op maken. Beslissingsduels en play-offs, zowel om promotie als degradatie, weten voetbalminnend Apeldoorn elk seizoen opnieuw te mobiliseren.

Vijf jaar geleden stroomt het Columbia-terrein vol voor een kampioenswedstrijd tussen Alexandria en TKA, hoogvliegers in de vijfde klasse G in het seizoen 2011-2012. Beide clubs hebben hun seizoen met evenveel punten afgesloten. Een heuse finale moet zodoende voor een ontknoping zorgen in de titelstrijd. Van klasseverschil is ook ditmaal nauwelijks sprake. Toch moet er een winnaar komen. Dat wordt Alexandria, dat het titanengevecht met het kleinst mogelijke verschil in z’n voordeel beslist op deze woensdagavond.

Voor het absolute hoog(s)tepunt bij de apotheose in 5G zorgt echter de hete luchtballon met het logo van de Keurslager die gedurende de eerste helft hoog boven alles en iedereen aan de Winkewijert uitstijgt.

9 mei 2012 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *