In Nueva Condomina is politie je beste vriend(in)

By | 8 mei 2017

Vandaag 6 jaar geleden

Met Spaanse politieagenten kan iemand beter geen ruzie krijgen. Ik ben meermaals getuige geweest van hoe de heren bij voetbalwedstrijden in La Liga de wapenstok volgens het in de landsaard geroemde temperament hanteren.

De chicos zijn niet bepaald kinderachtig. Van een goed gesprek houden ze niet. De knuppel gaat er meteen zonder pardon overheen. Vergeleken bij het hardhandige optreden van hun Iberische collega’s mogen we Nederlandse ME’ers gerust doetjes noemen.

Murcia vormt wat dat betreft een wel heel prettige uitzondering op de regel. Al dien ik voor de volledigheid Churra te zeggen, aangezien het Estadio Nueva Condomina zich niet in de ciudad bevindt, maar een behoorlijk eindje erbuiten. Politieagentes van het kaliber dat ik zes jaar geleden voor aanvang van de kraker Real Murcia tegen Jumila FC langs de zijlijn lokaliseer, kom je hoe dan ook in weinig stadions tegen. Door zulke aantrekkelijke jongedames zou menig stadionbezoeker zich juist graag in de boeien laten slaan…

8 mei 2011 Murcia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *